Onderwijs

Thema-ouderavond (thema-avond)

Opvoeden gaat met vallen en opstaan. Tijdens een ouderavond delen ouders hun vragen, twijfels en gedachten over een bepaald thema.

Onderwerpen voor een ouderavond zijn bijvoorbeeld:

  • Communiceren met mijn ‘puber’kind.
  • Internetgebruik.
  • Omgaan met alcohol, drugs en roken.
Open sfeer

Door het delen van ervaringen, leren ouders van elkaar. Ik zorg voor een prettige, veilige sfeer waarin ouders zich vrij voelen om hun verhalen te delen. Luisteren naar elkaar is belangrijk. En…lachen mag. Opvoeden is al moeilijk genoeg!

Meer weten over een thema-ouderavond?

Neem dan even contact met me op.

Interactieve ouderavond (interactieve sessie)

Ouders zijn vooral gewend om over hun kinderen te praten. Mét ze praten is niet altijd makkelijk. En elkaar begrijpen een enorme opgave. Daarom nodig ik tijdens de interactieve ouderavond leerlingen samen met hun ouders uit.

‘Neehee, dat bedoel ik helemaal niet’

Wat bedoel je dan wel? Tijdens deze interactieve ouderavond gaan ouders en leerlingen zélf aan de slag. Aan de hand van herkenbare situaties en hilarische sketches gaan leerlingen en ouders op zoek naar elkaars werkelijke boodschap en behoefte. Ze zullen verrast zijn hoe vaak goede bedoelingen verstopt zitten onder gedrag of verschillende woordkeuze.

Deelnemers gaan naar huis met meer energie, wederzijds begrip en een glimlach op hun gezicht.

Meer weten over de interactieve ouderavond?

Neem dan even contact met me op.

Preventielessen alcohol, roken en drugs

Sommige leerlingen moeten er (nog) niet aan denken, anderen roken graag een sigaretje in de pauze. Hoe ga je om met alcohol, roken en drugs? Wat doet het met jou?

Buurvrouw & Buurvrouw

Samen met Astrid Onderwater vorm ik speciaal voor deze lessen het duo Buurvrouw & Buurvrouw. De buurvrouwen nemen geen blad voor de mond en zeggen wat leerlingen vaak denken. Naast kennisoverdracht zoeken we het randje op zodat er een open gesprek ontstaat over keuzes die leerlingen in hun leven maken. In deze lessen zetten we leerlingen aan het denken, zonder te wijzen met het vingertje.

Duur: aantal lesuren in overleg